Wereldrecord non-stop BBQ’en

jordalthuizen
Het huidige wereldrecord non-stop bbq’en is door Smokey Goodness op 52 uur gezet tijdens het NKBBQ 2012. Met de opbrengsten van deze ludieke actie zijn 42 minder bedeelde Thaise gezinnen ondersteund. Zij ontvingen via de stichting Give a Pig een big om mee te fokken en kunnen daarmee in hun levensonderhoud voorzien.

Wereldrecord non-stop bbq'en by Smokey Goodness BBQ Catering

Wereldrecord non-stop bbq'en by Smokey Goodness BBQ Catering

Recordpoging

Het vorige door Guiness Book of Records erkende wereldrecord marathonbbq’en stond op 48 uur, een record dat de authentieke bbq cateraar met ruim vier uur heeft verbroken. Tijdens de recordpoging mocht er per uur slechts 5 minuten gerust worden waardoor het een uitputtingsslag was. Guiness World Records stelt als voorwaarde dat de bereide gerechten daadwerkelijk worden geconsumeerd. De gerechten zijn daarom tijdens de recordpoging ‘gratis’ aan het publiek aangeboden in ruil voor een donatie aan het goede doel ‘Give a Pig’. Een andere spelregel was dat alleen met barbecues gegrild mag worden die geschikt zijn voor particulier gebruik. Big Green Egg Europe stelde voor deze recordpoging een aantal keramische barbecues ter beschikking waarvoor wij hun erg dankbaar zijn.
Wereldrecord non-stop bbq'en by Smokey Goodness BBQ Catering

42 varkens

Give a Pig is het ‘goede doel’ waar Smokey Goodness BBQ een vaste samenwerking mee heeft. Met deze actie wilde we meer aandacht vragen voor deze organisatie die de armste Thaise gezinnen helpt een kwalitatiever leven op te bouwen. Met de opbrengsten van de recordpoging hebben wij 42 varkens gedoneert. Om dat te realiseren hebben diverse toeleveranciers ons ondersteund door producten kostenloos ter beschikking te stellen.

Bekijk hier alle foto’s

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>