Lowlands: We made it!

Als een kers op de taart mochten we na het succes van Fortarock en Concert @ Sea ook op Lowlands onze bbq’s aansteken, hoe cool is dat! Sta je daar met je ‘nog nat achter de oren’ concept al opeens op het grootste muziekfestival van Nederland! Dat was toch wel even een momentje van trots, en vooruit, ook kippenvel. Een bekroning voor ons harde werk en de onbegrensde inzet van onze smokey crew!

BBQ Kijken

Leuk was dat we al snel van de festivalbezoekers te horen kregen dat er een nieuwe activiteit op Lowlands was, namelijk ‘BBQ kijken’. Ondanks dat we niet in het programmaboekje vermeld stonden konden we inderdaad rekenen op een grote schare toekijkers. De mannen met één voet op het hek, pilsje in de hand en staren naar de smokey crew at work. De vrouwen? Die riepen vooral naar de mannen: “ik dacht al dat ik je hier kon vinden”, “nee, die komt niet in de tuin”, en “zou jij ook wel willen hebben hé”. Dit laat zien dat wij voor festivalcatering meer te bieden hebben dan alleen een bordje vol smokey goodness. Beleving en bbp-spektakel zijn part of the deal.

Lowlands Paradise Piggy Platter

De bekroonde hardloper tijdens Lowlands was overduidelijk de ‘Lowlands Parardise Piggy Platter”. De festivalbezoekers konden de verleiding van traagegaard buikspek, spare-ribs en pulled pork geserveerd met een salade van gegrilde Italiaanse groenten, zuurdesembrood en onze huisgemaakte bbq-saus duidelijk niet weerstaan. Of het nu kwam door de fantastische borden door Nicky getekend, het fantastische duurzame varkensvlees van Heydehoeve of onze bbq-kunsten, het liep als een trein.

Work hard, play harder

Als authentieke bbq cateraar maken we lange dagen. De spare-ribs moeten immers de volle zes uur garen, de schouders zestien uur en het buikspek vijf uur. Dat betekent dat wij ver voordat wij om twaalf uur opengaan al in de weer zijn om al het lekkers te bereiden. Dit hield de Smokey Crew echter niet tegen om tot in de kleine uurtjes toch ook van al het moois dat Lowlands te bieden heeft te genieten. Laten we het er maar op houden dat een 24-uurs tent niet heel handig is voor deze levensgenieters 😉