Gegrilde Sardines ‘Porto Style’

Categorieën:2. Vis
Tags:, , , ,
jordalthuizen

“Bijzonder eenvoudig om te maken en snel klaar.”

Wie weleens over de kades in de haven van Porto heeft gelopen herkent de karakteristieke geur van gegrilde sardines als geen ander. Ieder restaurant heeft wel een kleine grill naast het terras staan waar de kraakverse vis na bestelling a la minute wordt gegrild. Dit eenvoudige maar o zo lekkere recept neemt je mee naar de keuken van Zuid-Europa.


Portugese Sardines van de grill - By Smokey Goodness BBQ Catering

Ingrediënten:

voor 4 personen:

  • 1 kg verse sardines
  • 1 citroen
  • 1/2 bos peterselie
  • 200 gram grof zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • scheut olijfolie

Bereidingswijze:

1.Steek je bbq of grill alvast aan en maak hem gereed voor de directe grillmethode (plaats de brandende kolen zo dat de vis direct boven het vuur komt te liggen).

2. Snij de buik van de sardines open en verwijder de ingewanden. Als je dit liever niet zelf doet vraag het dan aan de visboer om voor je te doen. Spoel de sardines goed af onder koud stromend water en laat ze uitlekken op een theedoek.

3. Doe de sardines in een grote kom en besprenkel royaal met het grove zeezout. Doordat de sardines nog een beetje vochtig zijn blijft dit goed plakken. Maak je niet gerust dat het te zout wordt, veel van het zout valt strakjes in de grill of bbq

4. Zorg ervoor dat de grill goed heet is, je hand kan je niet langer dan 2 seconden boven het rooster houden. Leg de sardines op de grill en bak deze circa 2 a 3 minuten per zijde totdat de vis gaar is. Een tip is om de vis met rust te laten totdat deze omgedraaid kan worden. Ga je frunniken en draaien dan is de kans groter dat hij uit elkaar valt.

5. Plaats de gegrilde sardines op een serveerschaal,besprenkel met scheutje goede olijfolie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Garneer de sardines met schijfjes citroen en wat grofgeplukte peterselie.

Portugese Sardines van de grill - By Smokey Goodness BBQ Catering

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>