PITMASTER (M/V)jordalthuizen

SMOKEY GOODNESS ZOEKT PITMASTER (M/V)

Barbecueën met Smokey Goodness is pure beleving. Onze grote in het oog springende smokers en bbq’s zetten de toon en de authentieke bereiding van echte, eerlijke gerechten maken het plaatje compleet. Smokey Goodness is fan van de ‘rough kitchen’: stoere mannen en vrouwen, open vuur, duurzame ingrediënten en een hoop spektakel vormen de basis van onze bijzondere catering invulling op grote evenementen, festivals en particuliere feesten. Sinds de oprichting in 2010 timmeren we hard aan de weg en beleven we diverse avonturen. Door de continue  groei van onze cateringactiviteiten en de toevoeging van nevenactiviteiten (waaronder workshops, kookboeken, kruiden- en sauzenlijn en brand activation opdrachten) zijn wij hard op zoek naar versterking van ons team.

BBq catering cateraar


What we do:

Smokey Goodness is een in Delft gevestigd cateringbedrijf gespecialiseerd in het koken met vuur. Wij verzorgen met een breed scala aan imposante smokers en bbq’s diverse cateringinvullingen op grootschalige muziekfestivals (o.a. Lowlands, North Sea Jazz), bedrijfsevenementen en particuliere feesten in Nederland en België. Naast catering verzorgen wij diverse brand activation opdrachten, geven workshops en demonstraties en verspreiden ons BBQ evangelie via een keur van media middels interviews, boeken, en televisie optredens. Ons bedrijf is continu in beweging, we streven er naar te blijven innoveren en vernieuwen om zo onze gasten en opdrachtgevers te blijven verrassen.

Onze bedrijfscultuur

Smokey Goodness bestaat uit een klein team hardwerkende fulltimers, stagiaires en een grote groep ambulante medewerkers. Wij hebben een platte hiërarchische structuur zonder diverse managementlagen. Daarmee is een no-nonsense informele bedrijfscultuur ontstaan waarbij ruimte is voor eigen inbreng en initiatief. Werken bij Smokey Goodness is niet voor de faint of heart: cateringdagen zijn veelal lang, vergen fysiek zwaar werk en vereisen een aanpakkersmentaliteit. Het werken op steeds weer andere locaties brengt altijd uitdagingen met zich mee en een ‘can do’ attitude samen met oplossingsgericht denken dragen bij aan je eigen succes en werkplezier. We leggen de lat hoog en hebben als team een bijzondere ambitie, dit betekend dat we altijd ons best doen om verwachtingen te overtreffen. De functies van onze medewerkers zijn niet vastomlijnd en zeer divers. Naast het operationele uitvoerende werk wordt iedereen geacht mee te denken en te bouwen aan de verdere ontwikkeling van ons bedrijf. Om ons hierbij te inspireren stimuleren wij elkaar om echt deel uit te maken van de BBQ scene en de mooie wereld van hospitality.

De Functie

De functie van Pitmaster is in het reguliere horecabedrijf te vergelijken met een functie tussen die van Zelfstandig Werkend Kok en Sous Chef aangevuld met frequent fikkie stoken. Onder leiding van onze Bedrijfsleider en met je collega’s ga je na een gedegen inwerkperiode met o.a. de volgende werkzaamheden en verantwoordelijkheden aan de slag:

 • maken van mise en place
 • schoonmaken en schoonhouden van de keuken, het magazijn en de smokers
 • klaarzetten en inpakken van de werkbussen
 • transport van de grote smokers naar het event
 • op- en afbouwen van festivals
 • uitvoeren van de cateringactiviteit c.q. het bbq’en zelf
 • aansturen van ambulante medewerkers
 • toezien, zelf uitvoeren en registreren van een hygiënische en voedsel veilige werkwijze
 • maken van mise en place overzichten
 • plaatsen van bestellingen
 • bijhouden van aanvragen via de email en deze verwerken in offertes
 • administratieve verwerking van uren van ambulante medewerkers
 • contact onderhouden met opdrachtgevers, partymanagers en festival organisatoren
 • Bewaken van de teamspirit

Functie eisen

Onderstaande punten zijn geen vrijblijvende verzoeknummers maar een knetterharde must om te kunnen solliciteren voor deze uitdagende functie. Voldoe je niet aan onderstaand profiel bespaar ons beiden dan de tijd en zoek verder. BBQ’en is voor velen een hobby en we begrijpen dat van je hobby je werk maken aantrekkelijk is. Maar going pro ain’t easy, dus we zoeken ervaren professionals.

 • Rijbewijs: Het hebben van een rijbewijs is een absolute MUST, een BE rijbewijs een dikke pré. Werkervaring in de keuken: Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de keuken van een restaurant of cateringbedrijf, je kent de hygiënecode uit je hoofd en weet wat cuisson betekend.
 • Aanpakkersmentaliteit en fysiek sterk: Je bent je er van bewust dat het werken op catering en festivals in het hoogseizoen lange dagen gevuld met zware fysieke arbeid en korte nachten in koude tentjes betekent. Je bent hier mentaal en fysiek tegen opgewassen dus jong van lichaam en geest.
 • Opleiding: Je hebt een horeca of voedingsgerichte opleiding afgerond. Kwaliteitsbewust: Je hebt een goed gevoel voor kwaliteit, service, smaak en presentatie.
 • Karakter: Je bent flexibel, stressbestendig, initiatiefrijk en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast ben je resultaatgericht en beschik je over goede communicatieve vaardigheden.
 • Woonachtig regio Delft: Je bent woonachtig in de directe omgeving van Delft (Den Haag of Rotterdam) of bereid hier naar te verhuizen.
 • Beschikbaarheid: dit is een meer dan full time job die op alle dagen van de week uitgevoerd wordt. Startdatum kan in overleg worden vastgesteld.

Ons aanbod

We bieden je een uitdagende, afwisselende fulltime baan binnen een collegiaal team. Iedere medewerker krijgt de mogelijkheid tot het volgen van in- of externe opleidingen. Je bent verzekerd van een salaris dat voldoet aan de Horeca CAO waarbij bij de vaststelling rekening wordt gehouden met leeftijd, werkervaring en de verwachte lange dagen. Secundaire arbeidsvoorwaarden bevatten studietrips, social events en een geweldig team om deel van uit te maken.

Solliciteer

Ben jij er van overtuigd dat je deze veeleisende positie aan kunt en dat je een meerwaarde bent voor ons team en bedrijf? Stuur dan je C.V. en motivatiebrief of videoboodschap naar Info@smokeygoodness.nl. Surprise us!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save