BBQ Workshops FAQjordalthuizen

We verwelkomen je met veel plezier in onze Delftse mancave voor een unieke ervaring die we een Smokey Goodness Workshop noemen. Wellicht dat je wat meer info wenst over het wat, waar, hoe en why not dus daarom hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen.

Getting there:

 1. Waar is de Smokey Goodness Mancave gevestigd? 
  We zijn gevestigd in de Schiehal op de Schieweg 15D in Delft. we zitten in een groot verzamelgebouw genaamd de schiehal. Dit is dus niet van der Helm en als je de stadsbrouwerij de Koperen Kat ziet zit je ook verkeerd. Om bij ons te komen moet je het water aan je rugzijde hebben, de Praxis aan je rechterhand en je neus richting de Veolia bussen. Je ziet in de de rook al omhoog stijgen langs een oude Amerikaanse windmolen, daar moet je naartoe.
 2. Ik ben er bijna maar sta voor een gesloten hek?
  Oeps, zijn we even weggelopen of je bent dik te laat. No worries, bel ons even op 06 – 28 62 79 56 en we komen je zo snel mogelijk halen.
 3. Ik ben door het hek, waar nu naartoe?
  Je parkeert je auto vooraan het terrein (vlak nadat je door het hek bent) en loopt langs het enorm lange gebouw verder naar achteren het terrein op, we zitten voorbij de eerste hoofdingang aan de linkerkant daar waar je de rookpluimen op ziet stijgen. Er staat ook een ouderwetse Amerikaanse windmolen als blikvanger voor onze deur.
 4. Waar moet ik nou parkeren?
  Je mag echt alleen aan het begin van het terrein parkeren, we moeten rekening houden met alle overige huurders van de Schiehal. Parkeer nooit en te nimmer buiten de parkeervakken.
 5. Zijn jullie bereikbaar met het openbaar vervoer? 
  Ja hoor, de treinstations Delft centraal en Delft Zuid zijn beiden circa 10 a 15 minuten lopen.

Algemeen:

 1. Wat voor kleding trek ik aan naar de Workshop?
  Trek vooral niet je nieuwste kleding aan. Je gaat koken en met houtskool spelen, trek dus kleding aan die comfortabel zit en vies mag worden. Wil je een schort tijdens het koken? Best, maar neem deze dan zelf mee svp. Qua schoenen zijn stevige schoenen het best, met regen kan het glad worden dus dan zijn hoge hakken wat tricky. We houden de workshops vooral in de winter en koken deels buiten, trek dus zeker warme kleding aan en neem een goede jas mee!
 2. Ik ben een chefkok en ik sta al jaren achter de BBQ, is zo’n workshop iets voor mij?
  Onze workshops zijn bedoelt voor de huis-tuin-en-keuken BBQ’ers en culinair enthousiastelingen. Als horeca-professional ben je zeker welkom, houd er alleen wel rekening mee dat ons programma is afgestemd op beginners. Met onze tips & tricks zul je niet de Michelin-inspecteurs overhalen om tóch die tweede ster uit te keren. Wel verzekeren we je er van dat je de show kan stelen tijdens je familiefeest, en dat je je buren jaloers zult maken met de geuren die opstijgen vanuit jouw achtertuin.
  Horeca-professionals verwelkomen we liever voor een workshop bij het ZiN Inspiratielab, waar Jord masterclasses in ‘outdoor cooking’ geeft voor horeca-professionals. Klik hier voor meer informatie.
 3. Waarom houden jullie alleen workshops in de winter?
  Voor nu hebben we alleen de workshops in de winter ingepland. We gaan ons best doen om ook in de zomer van 2019 door te gaan met de workshops maar beloven niks.
 4. Er staat mancave, zijn vrouwen ook welkom? 
  Jazeker! Het heet de mancave omdat er overal whisky verscholen ligt en planten geen water krijgen, het heeft niets met ons deurbeleid te maken en we verwelkomen vrouwen, meisjes en dames met open armen.
 5. Is er een minimum leeftijd?
  Nee, natuurlijk niet! met koken, en dus ook BBQ’en kan je nooit vroeg genoeg beginnen.
 6. Ik ben vegetarisch, kan ik ook aan de workshops meedoen?
  Jazeker, voor jou hebben we namelijk een heuse vegetarische BBQ-workshop samengesteld. Gezien het vleesrijke programma zijn de andere workshops helaas geen verstandige keuze.
 7. Ik heb een serieuze voedselallergie, kan ik ook aan de workshops meedoen? 
  Jazeker, stuur ons op voorhand svp wel even een mailtje naar info@smokeygoodness.nl
 8. Er staat dat de workshop inclusief eten en drinken is, hoeveel mag ik drinken? 
  We doen niet lullig en tellen niets, wel waarderen we het als je de aandacht houdt op het barbecueën en je dus niet gaat bezatten. Zo houden we de focus op het barbecueën zelf en blijft het gezellig voor iedereen. Ben je toch dronken en wordt je lastig? Dan trappen we je er gewoon uit, dikke schuld eigen bult. Zelfbeheersing is dus een must 😉
 9. Zijn de workshops gevaarlijk?
  Zeker. Je werkt met scherpe messen (niet echt) en kookt met echt vuur (wel echt), deelname aan de workshops zijn dus op eigen risico.
 10. Is Jord bij workshops aanwezig? 
  Nope. Komend jaar wordt een uitdagend jaar voor Jord vol met BBQ reizen, events, boeken schrijven, restaurants openen, nieuw bbq concept ontwikkelen, kick ass BBQ’s ontwerpen, een accessoirelijn uitbrengen, een inspiratieportal optuigen, wat filmpjes maken en Smokey Catering verder uitbouwen. Kortom, best een druk mannetje. Bij afwezigheid van Jord worden de workshops begeleid door de echte Pitmasters van Smokey Goodness. Je bent dus altijd in goede vakkundige handen die tegenwoordig vaker het vuur aansteken dan Jord en hebt net zoveel plezier. ’t Is eigenlijk een beetje een eikel dus je mist niks.
 11. Krijg je na afloop de recepten mee naar huis?
  De recepten die je hebt bereid tijdens de workshop zullen we je achteraf in een mooie handout mee naar huis geven.
 12. Met wat voor BBQ’s gaan we aan het werk? 
  Dit verschilt een beetje per type workshop, het zijn echter allemaal hout of houtskool gestookte barbecues en grills. Gas bewaren we om onze hal mee te verwarmen.
 13. Ik heb een hond, mag ik deze meenemen? 
  Wat denk je zelf?

Tickets,  betalen & annuleren:

 1. Ik heb tickets gekocht via de webshop maar nog niets ontvangen? 
  Dat klopt, je hoeft alleen je per email toegezonden betaalbewijs mee te nemen, we sturen je geen fysieke kaartjes toe.
 2. Oeps, ik ben mijn betaalbewijs vergeten, kom ik er nog in? 
  Nou vooruit, we zoeken je naam even op in onze webshop en laten je alsnog naar binnen.
 3. Ik heb tickets gekocht maar kan toch niet, wat nu? 
  Ja, dat is natuurlijk niet handig. Je mag tot 3 weken voor aanvang je geld terug vragen of van datum wisselen. Binnen 3 weken zijn de tickets toch echt van jou en zal je ze zelf moeten doorverkopen indien je verhindert bent.
 4. Er staat minimaal 20 deelnemers, gaan de workshops altijd door? 
  Nee, helaas niet. Als voor een workshop minder dan 20 deelnemers zich aanmelden dan heb je dikke kans dat de workshop deze dag niet doorgaat. We informeren je hier altijd zo vroeg mogelijk over. Je kunt dan of je geld terug krijgen of je deelname doorschuiven naar een andere datum.
 5. Ik wil graag een workshop cadeau doen, kan dit?
  Jazeker! Stuur ons een mailtje naar info@smokeygoodness.nl en we maken een persoonlijke cadeaubon op maat.

 Save