Varken aan het spitjordalthuizen

varken aan het spit

Hard to find

Onbegrijpelijk vinden we het dat zo iets lekkers, puurs en authentieks bijna nergens te krijgen is. Ons varken aan het spit wordt van begin tot eind boven echt vuur bereid waardoor er een unieke smaak ontstaat. Het vlees wordt ongekend sappig en neemt een heerlijke rooksmaak in zich op. Voor kleine groepen is een speenvarken geschikt, voor grote partijen gaan we aan de slag met een volwassener exemplaar. Door de veelzijdigheid van varkensvlees kunnen we alle kanten op, van Toscaans gekruid tot Balinese babi guling. Als het varken klaar is, presenteren wij het op een buffet waar iedereen zijn favoriete deel kan kiezen, ‘Pig Picking’ noemen we dat.

Varken aan het spit

Onze piece de resistance: een heel varken aan het spit. Het mooiste gerecht uit het repertoire van Smokey Goodness bbq. We nemen geen shortcuts, koken niet voor en doen het zoals ze het al eeuwen doen: urenlang garen tot perfectie, boven houtgestookt vuur. Wist je dat Smokey Goodness in 2014 Wereldkampioen Varkensroosteren werd? Een road trip van 5.000 km naar Estland en terug, een big van 45kg en een hoop enthousiasme bleken de juiste ingredienten om de wereldtitel op onze naam te zetten!Duurt even

Hoe groter de groep, hoe groter het varken en des te langer het barbecueën duurt. Zo simpel is het. Voor een gemiddeld varken is al gauw zes uur nodig en bij grote groepen nog langer. Omdat vuur zich niet laat verplaatsen is het belangrijk dat we ruim voordat de gasten gaan eten ter plaatse kunnen zijn.

Door de arbeidsintenieve bereiding van een varken aan het spit verzorgen wij deze enkel voor grote groepen of in combinatie met een bbq menu vanaf 50 personen.

Wereldkampioen Varkensroosteren
Low & Slow gebarbecued varken

In Nederland is deze delicatesse ongekend. Waarom? Omdat niemand de apparatuur heeft om een heel varken warm te roken op houtgestookt vuur. Niemand? Nou, Smokey Goodness bbq zou geen barbecue specialist zijn als wij het niet konden. In onze grote smoker ‘Little Yankee’ en een nieuwe Pig Roaster die we uit Amerika hebben geplukt kunnen hele varkens tot wel 120kg traag garen tot het ultieme bbq gerecht. En traag is dan ook echt traag, tot wel 20 uur lang. Wil jij een echte onvervalste bbq ervaring? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

traaggegaard varken