Wie zijn wijjordalthuizen

Smokey Crew at workMannen met een missie

Smokey Goodness is het barbecue cateringbedrijf van Jord Althuizen en zijn crew, een stel culinaire enthousiastelingen met een voorliefde voor koken op open vuur. “Teleurgesteld in de huidige barbecuecatering in Nederland besloten zij tot een missie: Nederland kennis laten maken met de smaak van echte authentieke barbecue!”

Amerikaanse Inspiratie

Tijdens een bezoek aan een Amerikaanse barbecuewedstrijd in Frisco, Colorado, sloeg de vonk over. Wat wij daar zagen: honderden teams – profs & amateurs – die de lekkerste gerechten en snacks van veelal zelfgebouwde smokers en grills toverden. Dit was zó anders dan wat we in Nederland als barbecue kennen, zo vol en zo puur van smaak dat, eenmaal terug in Nederland, deze ontdekking ons bleef achtervolgen. Die authentieke barbecue, met o.a. in zestien uur langzaam gaar gerookte varkenschouders, malse spareribs en smaakvolle brisket… dat moeten Nederlanders ook proeven!

bijzondere bbq cateringHet begin

Niet wetende of Nederland net zo enthousiast zou reageren op de smaak van authentieke barbecue als wij, sprongen we met Smokey Goodness in 2010 in het diepe. Tijdens het festival van De Rollende Keukens op de Westergasfabriek in Amsterdam stookten wij tijdens een zonnig Hemelvaartweekend voor het eerst onze smokers op voor publiek. Met spareribs, broodjes Pulled Pork (gemaakt van 16 uur lang gerookte varkenschouder), verse worst en beer can chicken. Dit viel zo goed in de smaak bij de festivalbezoekers dat we sindsdien onze smokers en barbecues met regelmaat zijn gaan opstoken op evenementen en catering bij particulieren en bedrijven.


Jord Althuizen

Vleesverslinder, fikkie stoker en vooral niet te stoppen.

Wie had dat gedacht, 7 jaar geleden was er het idee om Nederland kennis te laten maken met een kwalitatievere invulling van bbq en nu een serieus bedrijf. Nou ja, serieus? Met Jord aan het roer van al dit proteïne geweld is er van serious business geen sprake. Wat nou werken? Avonturen beleven! Met dat motto weet Jord zijn crew carnivoren te motiveren om samen met hem door het vuur te gaan voor de perfecte bbq beleving. Terwijl de gedrevenheid ieder uur slaap verdringt bbq’t Jord er op los om zijn vleesevangelie dag en nacht te verspreiden. Vasthoudend aan zijn missie om Nederland beter te leren koken op echt vuur jongleert hij talrijke projecten: van jurylid op RTL4’s Grillmasters en radio side kick voor bbq advies tot bbq consultancy en conceptontwikkeling. Mag de fik er in? Zorg dan dat je Jord naast je hebt staan voor een mals resultaat.


Rokus de Jong

Crew Captain, Kitchen Maniac & Smokey’s Chef.

Toen wij in 2015 een sollicitatie ontvingen van iemand genaamd Rokus, werd deze jongeman natuurlijk zonder vragen aangenomen. Met zo’n naam kon het niet anders dan een goede beslissing zijn. En dat is gebleken, want waar Rokus is vuur. In 2015 kwam Rokus hongerig bij Smokey Goodness binnen en zette de keuken op zijn kop. Rokus is groot geworden in de keuken en kwam binnen met een ongekend portie enthousiasme en werk-ethiek. Binnen de kortste keren bracht hij verfijning in Smokey’s grootse bombastische smaken en gaf vorm aan Jord’s wildste culinaire dromen. Hierna bestormde hij ook de rest van de afdelingen van het bedrijf om zijn stempel te drukken. Tegenwoordig staat zijn bureau in de keuken om jouw om jouw aanvragen te kunnen beantwoorden, tegelijkertijd nieuwe menu’s te bedenken en het team aan te sturen.                                         


BBQ Pitmaster Roland Bijkerk

Roland Bijkerk

Pitmaster, vuurvreter, metal head en Smokey’s Macgyver.

In 2014 viel Roland een weekeind in voor een geblesseerde stagiair en is hij nooit meer vertrokken. Na een jaar meeknallen op de grootste festivals als oproepkracht is hij in 2015 de crew als full-time pitmaster komen versterken. Zijn passie voor alles wat met bbq’en te maken heeft knalt er uit in zijn werk en vrije tijd. Altijd bezig met het perfectioneren van zijn technieken en recepturen, het uitbreiden van zijn bbq-equipment of het deelnemen aan een bbq-wedstijd. Roland is van origine een begenadigd meubelmaker, een ervaring die er voor zorgt dat hij de bijnaam Smokey’s Macgyver heeft gekregen. Als er iets gefixed, bedacht of gemaakt moet worden, Roland is met zijn gereedschap net zo handig als de bbq-tang.


 Smokey’s Crew

Tijdens grote festivals, evenementen en catering opdrachten worden wij bijgestaan door een vaste crew enthousiaste medewerkers. Gastvrij ingesteld, bezeten van het bieden van een hoge kwaliteit (of het nu om 50 of 50.000 bezoekers gaat) en altijd eager to please, dat zijn medewerkers waar wij trots op zijn!

Smokey Goodness BBQ Catering Crew