Onze smokers, bbq’s & Grillsjordalthuizen

Not your usual suspects

NRC Fotoshoot Smokey Goodness BBQ Catering

De smokers, bbq’s en grills van Smokey Goodness BBQ zijn niet your usual suspects. Gemaakt van duizenden kilo’s staal ogen ze wellicht grof maar ze zijn vernuftig in elkaar gezet. Dat is het voordeel als je ze zelf bouwt. Alles wordt op hout of houtskool gestookt, alleen zo krijg je die authentieke bbq smaak waar iedereen gek op is. Een overzicht van onze smokers & grills:


Smokey Goodness bbq catering - smoker, bbq, grill

Little Yankee

Onze grote trots is ‘little yankee’ een bbq waar niets klein aan is, sterker nog, het is de grootste bbq van Nederland! Hij is ruim 7 meter lang en weegt een whooping 2.350kg. Er passen ruim 1.400 kippendijen in, 3 hele varkens en 150 kg spare-ribs. De uittrekbare grill maakt de heerlijkste gegrilde groenten en chicken stix, halen we het rooster er af dan kunnen we hem als spit gebruiken voor hele varkens en ander gebraad. Handig is de wasbak met kraan, zo kunnen we overal schoon en hygiënisch werken. En die gaspitten? Die gebruiken we om afwaswater op te warmen en de houtskool aan te steken. Want zeg nou zelf, barbecueën op gas is toch geen barbecueën!


The Sub

The Sub

Net als je denkt dat het niet groter kan komen wij aanrijden met ‘The Sub’ onze allergrootste smoker.  Ruim 9,5 meter lang, 3.100 kilo staal en een echt festivalmonster. Op de trailer bevindt zich een gigantische indirect gestookte reverse flow smoker (volgt u het nog), een Pig Roaster, 2 gasbranders, een dubbele wasbak en zelfs warm water dankzij onze gasboiler. Of het nu om het bakken en braden gaat op een festival of voor een grote groep, met onze sub is het een spectaculair en culinair resultaat.


Smokey Goodness bbq catering - smoker, bbq, grill

Pig Roaster

Deze eveneens uit Amerika meegenomen Meadow Creek 72PRT is een Pig Roaster. Wij zijn de enige in Nederland met deze unieke bbq waarmee je hele varkens low and slow kunt bereiden. De varkens worden met gesloten kap in 20 uur tijd langzaam op temperatuur gebracht tot een goddelijk gerecht. Door een extra plaat kunnen we deze pig roaster ombouwen tot reuze grill, handig voor de grootste opdrachten.


Fire PlanchaFire Plancha

Een bakplaat leek ons wel handig. Maar als je niet wilt koken op elektra of gas moet je iets anders bedenken. Het resultaat is onze fire plancha, een enorm stalen gevaarte met een grote bakplaat die verhit wordt door hout gestookt vuur. We bakken er op festivals onze ‘all day english breakfast’ items op en gebruiken hem in de catering voor verfijnde gerechten als coquiles a la plancha.


Smokey Goodness bbq catering - smoker, bbq, grill

Heinz Ugly Drum Smokers

Het zijn niet moeders mooiste deze tot bbq-smoker omgebouwde olievaten, maar koken dat ze kunnen! Dit zijn onze favo Q’s als we op festivals staan en er grote hoeveelheden pulled pork gemaakt moet worden. In iedere UDS kunnen we 35kg tegelijk klaarmaken. Ons geheime wapen? De vernuftige bbq controlers van BBQ-Guru die we op de vaten aansluiten. Deze mini-computers zorgen voor een constante temperatuur terwijl je op houtskool en rookhout stookt voor de optimale smaak.


Monolith grill

Monolith Grills

Hier zijn we zuinig op, die zie je daarom ook bijna niet op locatie. Voor wedstrijden, mise en place en ons eigen vertier koken we echter voluit op de keramische grills van Monolith. Door de kwaliteit en dikke keramische klei kunnen we geraffineerd bbq’en en de temperatuur tot in de puntjes afstellen.