Duurzame rakkersjordalthuizen

Duurzame BBQ Catering

Bij barbecue denk je niet direct aan duurzaam. Dat dit toch echt kan bewijzen wij met ons bbq catering concept. Zorgvuldig selecteren wij onze leveranciers op duurzame aspecten, investeren in kwaliteitsvlees, dat geen marketinglabel maar een echt beter leven heeft gehad, en gaan wij vriendschappen aan met bedrijven die ons ondersteunen. Lees op deze pagina meer over onze duurzame aanpak.


Een duurzame bbq?

Yes we can!

Duurzaamheids- manifest
Duurzaamheids- manifest
Wij nemen duurzaamheid uiterst serieus. Wil je weten wat wij hier allemaal voor doen? Download dan ons duurzaamheidsmanifest.

Onze duurzame aspecten

Brandstof

Wij stoken uitsluitend op FSC gekapt hout. Wanneer het even kan gebruiken wij snoeihout uit de Betuwe, zo krijgt het afval van de tuinders een goed tweede leven. Houtskool en briketten worden geleverd door het ecologische merk Flamy.

Ingrediënten

Wat er op onze smokers en grills belandt moet een goed leven hebben gehad. Wij kijken sterk naar kwaliteit van leven, scharrelmogelijkheden en natuurlijke voeding. Geen plofklip op onze bbq!

Low Waste

Niemand houdt van afval, wij ook niet. Daarom zorgen wij ervoor dat we zoveel mogelijk met te recyclen grondstoffen werken en gaan we voedselverspilling tegen.

Give a pig

Weggeven heeft nog nooit zo goed gevoeld. Via de stichting give a pig ondersteunen we minder bedeelde gezinnen in Thailand

Smokey Goodness bbq werkt met Give a Pig samen

We give pigs!

Smokey Goodness ondersteunt de stichting Give a Pig en geeft voor iedere cateringopdracht een varken aan een minder bedeeld Thais gezin. We hebben inmiddels al meer dan 60 gezinnen blij gemaakt met een big. Lees meer over deze ludieke actie op de Give a Pig pagina.

find out more